• Naši autoopravári úspešní

          • Cech predajcov a autoservisov SR zorganizoval 20. marca 2012 oblastné kolo súťaže AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2012 CASTROL. Naši žiaci - Ján Kriššák, Dalibor Šománek, Peter Kováčik , Alfréd Almássy, Peter Štefina a Ján Martečík, ktorí úspešne zvládli školské kolo, súťažili v  pilotnom centre SOŠ Juraja Ribaya v Bánovciach nad Bebravou. Súťaž pozostávala z teoretickej časti (on-line testy) a poznávacej časti (on-line). Do celoslovenského kola mohli postúpiť len dvaja žiaci s najvyšším počtom bodov. Nás teší, že na oboch postupových miestach sa umiestnili naši žiaci Ján KriššákDalibor Šománek, obidvaja z III.C triedy učebného odboru autoopravár - elektrikár. Gratulujeme! Všetci im budeme držať palce v celoslovenskom finále! VÝSLEDKY, FOTO.

          • Matematický klokan

          • Počas prvých dvoch vyučovacích hodín, sa dňa 19.3.2012, konala najväčšia matematická súťaž na svete KLOKAN. V tento deň riešilo 66 914 žiakov na 1 397 školách v SR súťažné úlohy zamerané najmä na logické myslenie. Pod vedením Mgr. Tomáška a pomocného dozoru Mgr. Tanuškovej riešilo tieto príklady na našej škole 68 žiakov. Tešíme sa na výsledky. FOTO

          • Odborná exkurzia na daňovom a živnostenskom úrade

          • Budúce maturantky - technickoekonomické pracovníčky z II. AN triedy sa odbornou exkurziou na daňovom a živnostenskom úrade, opäť o krok priblížili reálnemu podnikateľskému prostrediu. Dozvedeli sa o zmenách pri platení daní a o vyplňovaní daňových priznaní. Na živnostenskom úrade sa dozvedeli, že pri založení živnosti stačí výučný list alebo maturitné vysvedčenia a "hurá do podnikania"! Prax v odbore už nie je nutná.

          • Zapojili sme sa do IT testovania v rámci eSkills 2012

          • Od 15. 2. do 15.3.2012 prebiehala na Slovensku akcia IT FITNESS TEST, celonárodné on-line testovanie základných IT (informačné technológie) znalostí obyvateľov SR. Táto akcia spadala pod aktivity Európskeho týždňa eSkills 2012 - rozsiahlej stratégie Európskej komisie na podporu rozvoja IKT zručností. Do tejto aktivity sa zapojila aj naša škola. Žiaci mali možnosť otestovať úroveň svojich vedomostí v oblasti informačných technológií i praktické zručnosti v práci s internetom. Počas vyučovania sa testovania zúčastnilo 108 žiakov z 9 tried. A kto bol najlepší? Najlepší výsledok dosiahol Michal Hanzel z I.BN a medzi triedami sa najlepšie darilo opäť I.BN. Gratulujeme!

          • Žiaci z Valašského Meziříčí na odbornej stáži v našej škole

          • V nedeľu 11. marca 2012 pricestovali k nám žiaci zo Strednej priemyselnej školy stavebnej vo Valašskom Meziříčí. V priebehu dvoch týždňov absolvuje 10 žiakov partnerskej školy v priestoroch dielní Centra odbornej prípravy dvojtýždňovú odbornú stáž, zameranú na prácu so sadrokartónom a jeho využitie v stavebníctve. Odborná stáž je realizovaná v rámci medzinárodného mobilitného podprogramu Leonardo da Vinci, ktorý je súčasťou Programu celoživotného vzdelávania podporovaného Európskou komisiou. Hosťom z Českej republiky prajeme príjemný pobyt a ničím nerušený priebeh odbornej stáže.

          • Testujeme svoje vedomosti a zručnosti v oblasti IT

          • V priebehu tohoto týždňa sa zúčastňujeme akcie IT FITNESS TEST, celonárodného on-line testovania v oblasti informačných a komunikačných technológií. Každý má možnosť zistiť úroveň svojich vedomostí v oblasti informačných technológií a praktických zručností s vyhľadávaním informácií na internete. Testovanie trvá jeden mesiac, od 15. februára do 15. marca 2012, a je súčasťou rozsiahlej stratégie Európskej komisie - eSkills EU, ktorej partnerom na Slovensku je IT Asociácia Slovenska. Pozor, účastníci testovania budú zaradení do žrebovania o zaujímavé ceny! Viac sa môžete dočítať aj na tomto odkaze.

          • Divadelné predstavenie Eurotrip

          • 27. februára 2012 sa žiaci študijných odborov II., III. a IV. ročníka a všetkých tried nadstavbového študia zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku Eurotrip. Divadelné predstavenie sa zameriava nielen na anglický jazyk, ktorý tvorí väčšinu hovoreného slova, ale zároveň žiakom poskytlo zaujímavé informácie o štátoch Európy.Predstavenie sa stretlo mezi žiakmi s pozitívnym ohlasom.

          • English Test Competition

          • 27. februára 2012 sa žiaci maturitných ročníkov zúčastnili celoslovenského on-line testovania anglického jazyka "English Test Competition". Súťaž ako jediná spája nezávislé certifikovanie so súťažou na medzinárodnej úrovni.

          • Návšteva z Valašského Meziříčí

          • V dňoch 11.-25. marca 2012 bude naša škola realizovať  v priestoroch dielní COP odbornú stáž pre desať žiakov zo Strednej priemyselnej školy stavebnej vo Valašskom Meziříčí. Odborná stáž je súčasťou mobilitného projektu Leonardo da Vinci, ktorý realizuje česká strana a bude orientovaný do oblasti práce so sadrokartónom. 24. februára 2012 v rámci zabezpečenia odbornej stáže, navštívili našu školu hostia z partnerskej školy. V rámci pracovnej návštevy boli podrobne prerokované otázky týkajúce sa zabezpečenia a priebehu pobytu žiakov u nás. Na záver si pani riaditeľka SPŠ stavebnej Ing. Mikuláštíková spolu s kolegami prezreli aj priestory našej školy. FOTO

          • 10. Stavbársky ples

          • 17. februára 2012 sa konal jubilejný 10. Stavbársky ples. Už tradične sa organizoval v priestroch našej školskej jedálne. O príjemnú zábavu sa postarala hudobná skupina Kora band music. FOTO

          • Naša škola na výstave v Trenčíne

          • V dňoch 15.-17. februára 2012 sa v priestoroch výstaviska ExpoCenter v Trenčíne konal 13. ročník prezentačnej výstavy stredných škôl Stredoškolák 2012. Medzi strednými školami, ktoré prezentovali verejnosti svoju činnosť a aktivity, bola aj naša škola. V našom stánku sme vystavovali výrobky, ktoré vyrobili v rámci odborného výcviku alebo stredoškolskej odbornej činnosti žiaci školy. Prezentovali sme spoluprácu so zamestnávateľskými zväzmi, partnerskou Strednou školou polytechnickou, Brno, Jílová 36g, odborné stáže žiakov v zahraničí, jednotlivé učebné odbory, ako aj možnosti štúdia na našej škole. FOTO

          • Školské kolo súťaže Autoopravár Junior

          • Dňa  8. februára 2012 sa uskutočnilo on-line školské kolo súťaže Autoopravár Junior 2012 učebných odborov autoopravár-mechanik a autoopravár-elektrikár. Súťaže sa zúčastnilo 32 žiakov z III.B a III.C triedy. Usporiadateľom súťaže je Cech predajcov a autoservisov SR pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Ako prvý sa umiestnil Ján Kriššák (III.C autoopravár – elektrikár) s úspešnosťou 90℅ správnych odpovedí. Za ním sa umiestnili žiaci III.C triedy: Dalibor Šománek (81,67℅), Alfréd Almássy (80℅), Ján Trulík (70℅) a III.B triedy: Miroslav Krajčoviech (65℅), Peter Štefina (65℅), Erik Urban (65℅) a ďalší. Výsledková listina.

          • Žiaci a pedagógovia na výstave AQUA-THERM v Nitre

          • Dňa 9. februára 2012 14 žiakov odborov inštalatér a mechanik stavebnoinštalačných zariadení a 6 pedagogických zamestnancov navštívilo a prezrelo si výstavu AQUA-THERM v Nitre. Zoznámili sa s novinkami vystavovateľov v oblasti vykurovania, vetrania, klimatizácie, sanity, meracej a regulačnej techniky i alternatívnych zdrojov energie. Aqua-therm Nitra je dnes najdôležitejším veľtrhom v oblasti úspor za teplo, plyn a vodu na Slovensku. V rámci technického zabezpečenia budov tu vystavovatelia ponúkali recepty, ako znížiť výdavky za energie. Na výstave sa prezentovali všetky významné značky z oblasti vykurovania, ventilácie a klimatizácie napr. FV Plast, Viadrus, Ivar, Weishaupt, Immergas, Baxi, Buderus, Danfoss, Vaillant, Thermona, Regulus, Stiebel Eltron, Tatramat. FOTO

          • Okresné kolá olympád z nemeckého a anglického jazyka

          • 16. a 17. jnuára 2012 sa konali okresné kolá olympiád z nemeckého a anglického jazyka. V nemeckom jazyku sa olympiády zúčastnil Martin Prekop z II.C triedy, ktorý obsadil 2. miesto. Olympiády z anglického jazyka sa zúčastnil Filip Šterdas zo IV.A triedy, ktorý obsadil 4. miesto. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • Informácia o klasifikácii prospechu a správania za 1. polrok

          • Oznamujeme rodičom žiakov našej školy, že hodnotenie prospechu a správania za prvý polrok školského roka 2011/2012 bude realizovaný výpisom známok a to formou zápisu do žiackej knižky žiaka. Zároveň je polročná klasifikácia žiaka dostupná aj na internetovej žiackej knižke.

          • Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia trieda

          • K 31. decembru 2011 sa uskutočnilo vyhodnotenie celoškolskej súťaže Najkrajšia trieda. O prvenstvo sa podelili dve triedy - IV.S (učebňa U11) a II.AN (učebňa K3). Na výsledné poradie mala vplyv aj súťaž o najkrajšieho šarkana a Vianočná akadémia, ktoré výraznou mierou prispeli k výzdobe a skrášleniu tried. Priebežne sa však hodnotila aj čistota triedy vrátane nezotretej tabule a neporiadku. Víťazom srdečne blahoželáme!

          • Andrej Mračník - 1. miesto v Expert geniality show

          • V tomto školskom roku 2011/12 sa uskutočnil 5. ročník celoslovenskej súťaže Expert geniality show. Súťažilo sa v témach: Anglický jazyk, Dejiny a spoločnosť, Bity a bajty, Astronómia a Tajomstvá prírody. Do súťaže sa zapojilo 9861 žiakov zo 475 škôl z celého Slovenska. Výrazný úspech dosiahol Andrej Mračník (II.A), ktorý sa umiestnil v kategórii O12 v celkovom poradí na 1. mieste. Úspech v súťaži potvrdil aj Martin Vitko (IV.S), ktorý v kategórii O34 obsadil v celkovom poradí 27. miesto. Navyše žiaci Lukáš Vozatár(I.A), Tomáš Svoš (II.A), Daniel Lecák (III.S), Ľuboš Baláž (III.S), Juraj Lednický (IV.S) sa v jednej z tém umiestnili do 100. miesta a budú ocenení diplomami. Všetkým srdečne blahoželáme!

          • Okresné kolo v basketbale

          • Dňa 19. januára 2012 sa v telocvični Obchodnej akadémie v Považskej Bystrici uskutočnilo okresné kolo v basketbale chlapcov stredných škôl. Chlapci po tuhom boji s chlapcami zo SPŠ obsadili IV. miesto. Našu školu reprezentovali: Matej Bursík z III.S triedy, Tadeáš Janíček, Stanislav Kuchtiak, Pavol Panák a Ján Smatana z III.A triedy, Martin Krajči a Lukáš Zemančík z III.C triedy, Pavol Liška z II.D triedy, Boris Tvrdoň z I.C triedy, Andrej Kulich a Jakub Pavlík z I.A triedy. Srdečne gratulujeme k umiestneniu a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Školenie firmy VELUX Slovensko s.r.o.

          • V dňoch 17.-19.1.2012 v priestoroch Centra odbornej prípravy SOŠ usporiadal náš partner z Cechu strechárov - spoločnosť VELUX Slovensko spol. s r.o., školenie pre predajcov produktov VELUX a montážne firmy striech a podkrovných priestorov z regiónu Považia. Praktickej časti školenia sa zúčastnili i žiaci našej školy. V priebehu troch dní získali nielen vedomosti o novinkách v strešných oknách VELUX i ich montáži. Prakticky si vyskúšali i montáž okien a ich jednotlivých prvkov. Nové poznatky získali i v klampiarskych prácach pri konečnej úprave po osadení okna. Významne sa o rozšírenie poznatkov a skúseností žiakov postarali účastníci montážnych firiem, nakoľko pri školení rozprávali o svojich praktikách pri montáži strešných okien a výlezov. FOTO

    • Kontakty

      • STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA POVAŽSKÁ BYSTRICA
      • ústredňa +421 42 / 432 37 66 riaditeľ +421 42 / 432 26 63 zástupca pre praktické vyučovanie - COP +421 42 / 432 07 97 zástupca pre teoretické vyučovanie +421 42 / 432 26 64 školská jedáleň +421 42 / 432 27 26 internát - turistická ubytovňa 0901 918 387
      • Stredná odborná škola Ul. slovenských partizánov 1129/49 017 01 Považská Bystrica Slovakia
    • Prihlásenie